Att hyra bil

Här kan du hitta lite allmän information om att hyra bil hos oss.

BOKNING

När du har skickat bokningsförfrågan återkommer vi snarast möjligt med besked om tillgänglighet samt pris. Skickar du mejlet under våra öppettider får du som regel svar samma dag. Mejl som skickas efter att vi har stängt för dagen svarar vi snarast möjligt nästa dag.
Vi gör samtidigt en preliminär bokning som vi vill att du bekräftar. På så sätt riskerar inte bilen att bli bokad av någon annan innan du hinner bekräfta. Det är först när du har bekräftat din bokning som den blir bindande.

Betalning

Vi accepterar de flesta välkända kreditkort/betalkort (ej kontanter). Den beräknade hyreskostnaden betalas i förskott.

P-böter, avgifter & trängselskatt

Hyresmannen svarar för samtliga till följd av parkerings- eller andra trafikförseelser uppkomna böter eller kostnader under hyresperioden. Parkeringsböter skall omgående betalas av hyresmannen. Om så ej sker debiteras förutom boten en expeditionsavgift på 300 kr per förseelse och påminnelse. Norsk vägtull faktureras hyrestagaren i efterhand med en expeditionsavgift på 50 kr. Trängselskatt för Göteborg och Stockholm ingår i våra ordinarie priser.

Tankning

När man hyr bil hos oss är bilen fulltankad vid utlämning och skall återlämnas fulltankad. Drivmedel ingår ej. Vi vill att man tankar från en närliggande bensinstation i vårt område för att den skall vara så fulltankad som möjligt till nästa kund. Visa tankkvitto från sista tankningen till vår personal om möjligt.
Om bilen inte är fulltankad vid återlämnande debiteras en högre avgift än gällande bränslekostnad/liter.

Avbokning

Vill man avboka sin hyrbilsbokning måste man göra detta minst 24 h innan aktuell uthämtningstid (under öppettider). Om detta ej görs debiteras en avgift på 500 kr.

Ungdom

Hos oss kan du hyra bil bara du har giltigt körkort. Om en skada uppstår på hyrbilen och föraren är under 24 år tillkommer en ungdomssjälvrisk på 1500 kr/ skada.

Lokal uthyrning

Vi är lokala uthyrare och tillåter ej envägsförhyrning. Bilarna hämtas och lämnas på samma kontor. För prislista, klicka här.

Självrisker och övriga hyresvillkor

I våra priser ingår skadekostnadsreducering. Denna försäkring reducerar ner självrisken från 1500 kr till 3000 kr på vagnskada.
För övriga villkor och försäkringsmoment se våra allmänna hyresvillkor.

Köra utomlands?

Hyr du bil hos oss kan du köra bilen i hela Skandinavien (Sverige, Norge & Danmark) utan extra kostnad. Skriftligt tillstånd från uthyraren krävs dock. Säg till oss på plats när du skall hyra.
Om du däremot vill köra ut med bilen i övriga Europa tillkommer utlandsavgift.
Vi tillåter inte utlandskörning till alla länder. Bilarna får ej brukas i forna Öststatsländerna. Vid frågor kontakta oss för mer information.

Har du krockat din privata/företagets bil och behöver en ersättningsbil?

Har olyckan varit framme? Behöver du en ersättningsbil när din bil är på reparation? Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag. Kontakta oss för priser och mer information.
Tel 040-190099

Skötsel utav hyrbil

Vid återlämnandet skall fordonet lämnas i samma skick som vid avhämtandet. Om bilen vid återlämnandet är nedsmutsat eller vanvårdat utöver vad som följer av normal användning tar vi ut en extra rekonditioneringsavgift.
Våra bilar är pälsdjursfria samt rökfria. Om det önskas en djurtillåten bil, var vänlig kontakta oss.

Körkort & bokning

Personen som bokar hyrbilen hos oss måste uppvisa giltigt körkort. Vid bokning av hyrbil från oss görs en kreditförfrågan (UC) och en kontroll mot Biluthyrarna Sveriges informationslista på de personnummer som angivits.
Om det finns betalningsanmärkningar eller övriga anmärkningar registrerat så kan ej bokning fullföljas.

Bra att veta hemsidor

Sysav.se

Info om återvinningscentraler i Malmö

transportstyrelsen.se

Info om allt som rör bil och vägar i sverige

oresundsbron.se

info om överfarter till Danmark

bordershop.com/se

Info om gränshandel i tyskland